Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Το ημερολόγιο μίας Βιοτεχνολόγας

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010 (πια)

Αχ! Καλημέρα! :)
Πρώτη μέρα στη σχολή μετά από διακοπές Χριστουγέννων.
Το ξυπνητήρι χτυπάει ανά 3 λεπτά από τις 8 μέχρι και τις 8.15 οπότε και σηκώνομαι. Ατελείωτο χασμουρητό και τάση να με ξαναπάρει ο ύπνος....ΑΛΛΑ το εργαστήριο περιμένει!
Πετάγομαι από το κρεβάτι έντρομη και αρχίζω να τρέχω...

Πλύσιμο, φακοί επαφής, ρούχα, βάψιμο, παπούτσια, πρωινό και είμαι έτοιμη! (Real time (όχι PCR που λέμε εμείς οι πανεπιστήμονες, βεβαίως, βεβαίως...) προετοιμασία! Σοβαρά μιλάω! 0:) )
Το mp3 στο λαιμό, τα ακουστικά στα αυτιά, η τσάντα στην πλάτη και δρόμοο!

Η διαδρομή με τα 3 λεωφορεία είναι αρκετά κουραστική να την ακούει κανείς, πόσο μάλλον να τη διαβάζει, οπότε παραλείπεται....

Και φτάνω στη σχολή. :D
Περνώντας από τα Πράσινα χαιρετάω τα αδέσποτα σκυλάκια που φιλοξενούμε και παρατηρώ τα διάφορα φυτά λέγοντας ονομασίες (...) , περνάω έξω από το κτίριο Χασιώτη με τρομερή προσοχή να μη με ξανα-κουτσουλήσει κανένα περιστέρι (ακόμα και κάτω από τους φοίνικες οι πιθανότητες να σε κουτσουλήσει περιστέρι είναι λίγες, κι όμως την έχω πάθει 2 φορές ως τώρα...) και πηγαίνοντας προς το εργαστήριο μου έρχεται η ευωδιά από τα αγαπημένα μου προβατάκιαααα!!!! <3 <3 (Πραγματικά θα ήθελα να υιοθετήσω ένα από αυτά τα μικρούλικα! :) ) Τα χαιρετάω κι αυτά όπως μπορώ στα λίγα προβατίστικα που ξέρω και μετά από λίγο ακόμα περπάτημα φτάνω στο εργαστήριο. Πφ... Προγραμματισμός με την τσίμπλα στο μάτι... >:(

Η μέρα συνεχίζεται με αρκετό ενδιαφέρον και το μεσημεράκι που τελειώνει και το τελευταίο εργαστήριο, μετά την πλήρη ανάλυση των γεννητικών οργάνων ενός άμοιρου κριαριού -σαν αυτό που έβγαζα σα μανιακή φωτογραφία πριν λίγο- πηγαίνω προς τη στάση του λεωφορείου και οπλίζομαι με υπομονή. Περιμένοντας χαζεύω και τις μοΛόχες όπως μας τις έλεγε και ο βοτανολόγος... :P
Μετά από καμιά 10αριά λεωφορεία και περίπου μισή ώρα, έρχεται επιτέλους το επιθυμητο. Είναι κι αυτή μια στιγμή ευτυχίας μέσα στη μέρα, αυτό το κλασικό "Yeeeah!! :D" της ικανοποίησης και του θριάμβου! Και μετά από άλλο 1 λεωφορείο και περίπου μία ώρα και κάτι πάλι σπίτι.

Μετά το μεσημεριανό φαγητό ακολουθεί μάθημα στη σχολή οδήγησης. Και μετά επίσκεψη στο σπίτι εορταζόμενου με φίλους. :)

Ρουτίνα μάλλον θα λέτε.
Εγώ προσωπικά το βλέπω σαν άλλη μια ξεχωριστή υπέροχη μέρα!
Γιατί η πραγματική ευτυχία δεν βρίσκεται μόνο με το να κάνεις τη δουλειά που πάντα ονειρευόσουν ή με το να παντρευτείς τον άνθρωπο της ζωής σου -γιατί τέτοιου είδους περιστατικά δυστυχώς δε συμβαίνουν σε όλους μας και πιστεύω ότι αποτελούν γεγονότα που εξαρτώνται από την τύχη... Τα απλά είναι αυτά που μετράμε, τα μικρά όμορφα πράγματα που ντύνουν τη ζωή μας, η φύση, η μουσική, η καλή παρέα... Έτσι αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να εκτιμήσουμε αυτά τα απλά και καθημερινά που έχουμε. Να αισθανόμαστε τυχεροί με την ευκαιρία που μας δόθηκε απλόχερα, να ζήσουμε το θαύμα της ζωής και να νιώθουμε κάθε μέρα ευτυχισμένοι... :)

4 σχόλια:

  1. Γιατί η πραγματική ευτυχία δεν βρίσκεται μόνο με το να κάνεις τη δουλειά που πάντα ονειρευόσουν ή με το να παντρευτείς τον άνθρωπο της ζωής σου Τα απλά είναι αυτά που μετράμε, τα μικρά όμορφα πράγματα που ντύνουν τη ζωή μας, η φύση, η μουσική, η καλή παρέα... Έτσι αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να εκτιμήσουμε αυτά τα απλά και καθημερινά που έχουμε. Να αισθανόμαστε τυχεροί με την ευκαιρία που μας δόθηκε απλόχερα, να ζήσουμε το θαύμα της ζωής και να νιώθουμε κάθε μέρα ευτυχισμένοι... :)
    Isws apo ta kalytera logia p exw diavasei ever...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Pragmatika ka8e fora pou diavazw tis anarthseis sou 3etrelainomai.... K auto sumvainei gia auto p grafeis apo panw, oti ekmetalleuesai auto p exeis kai zeis th stigmh etsi opws sou emfanizetai..., pragma polu duskolo g ka8e an8rwpo. Katarxhn to oti onomatizeis ta fyta to afhnw asxoliasto (oxi epeidh den ta 3erw alla 8a upovivaze ton ka8ena gt esy apla 3ereis ta perissotera-xexe).Epishs twra pia h euxaristh euwdia apo ta provatakia prepei n exei ginei synh8eia pisteuw..k aaa...8es n uio8ethsoume mazi ena????einai toso glyka...asxeto 3ereis provatistika??-impressed!!!!ma8e mou k mena!!...xexxexexexe..cant wait gia thn epomenh.
    p.s.afhnw ta twn ergasthriwn asxoliasta giati den einai ekei to nohma..
    filakia pollaaaa.....teo...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αααχ με συγκινείς dear Άγνωστε/η! :)
    Ευχαριστώ πολύ! :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τεό μου... <3
    Thanks για τα καλά σου λόγια, είναι ακριβώς αυτό που νιώθω! :)
    Όσο για τα φυτά, να ξέρεις ότι δεν τα ονοματίζω όλα που ξέρω (:P :P)δηλαδή δεν είπα για τον φοίνικα... (0:D)
    As far as the sheep are concerned: ναι, η ευωδιά μια συνήθεια είναι, ακόμα κι όταν τρώω την τυρόπιτα δε με ενοχλεί πια... Και ΝΑΙΙΙΙΙΙΙ να υιοθετήσουμε αλλά να το πάρουμε στο εξοχικό σου να έχει να βόσκει! :D

    Και τώρα σας αφήνω γιατί με περιμένουν ακόμα περίπου 300 σελίδες σήματα. :O ("Γκλουπ" που λένε και στα καρτούν)
    Ορεντουβάρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Νέα ζούρλα στον αέρα! :O